De Omgeving

Villa los pinos - La Ràpita

De directe omgeving

De villa is gelegen op een hoek, waardoor de tuin aan twee kanten is omgeven door de zee. Dit biedt zicht op alle nabij gelegen stranden.

Direct buiten de tuin, op slechts 10 meter afstand, bevindt zich een klein zandstrand. Dit is een ideale plek om te zwemmen en het afgebakende strandje is heel geschikt voor kleine kinderen. Dankzij de luwte van de baai is het water er meestal erg rustig.

Loopt u vanuit de tuin naar links, dan komt u eerst langs een klein en een wat groter strand, voordat verderop de boulevard begint. Het iets grotere strand kan vanuit de tuin in het geheel worden
overzien zodat de wat oudere kinderen hier zelfstandig kunnen spelen.

Een strand speciaal voor honden
Voorbij deze twee stranden vindt u een strand speciaal voor honden, waar het vooral in de warmere seizoenen enorm gezellig is. U vindt hier dan talloze hondjes die lekker met elkaar aan het spelen zijn. Over het algemeen zijn honden niet toegestaan op de gewone stranden, maar u mag wel met uw hond over strandpaden wandelen, en er zijn veel hondenstranden in de buurt. U vindt hier veel handige informatie hierover.

De boulevard
Vrijwel meteen hierna (op zo’n 6 minuten loopafstand van de villa) begint de gezellige en bruisende boulevard. Hier kunt u heerlijk wandelen tot aan de haven, en vindt u talloze stranden en gezellige tentjes waar u iets lekkers kunt halen.

De kust naar het zuiden
Loopt u vanuit de tuin naar rechts, dan volgt u een pad langs de kust waar het toerisme zijn weg nog niet heeft gevonden. U vindt hier talloze kleine zandstranden waar u in alle rust kunt genieten van zon en strand, of een avontuurlijke wandeling kunt maken over idyllische paadjes en prachtige rotspartijen.

Villa los pinos - La Ràpita

La Ràpita

De vakantievilla ‘Los Pinos’ ligt op ongeveer 300 meter van de zuidkant van La Ràpita. Hier heeft de delta van de rivier de Ebro voor een natuurlijke baai gezorgd, zodat de zee hier door de geringere diepte en golfslag bij uitstek geschikt is voor watersport.

La Ràpita is één van de gezellige stadjes met een vissershaven waarvan er verscheidene langs de kust liggen. De boulevard van La Ràpita loopt door tot ca. 300 meter van de villa. Hoewel er uiteraard toeristen naar deze omgeving trekken, is deze streek niet overwoekerd door toeristenflats. Het merendeel van de vakantiegangers heeft de Spaanse nationaliteit.

De locatie
La Ràpita ligt 350 km van de Franse grens, 75 km ten zuiden van Taragona en 20 km ten noorden van Vinaros. Iets landinwaarts vindt men de grotere stad Tortosa.

Voorzieningen
In het stadje La Ràpita is een medisch centrum aanwezig. In het seizoen is dat 24 uur per dag open. Er zijn twee jachthavens waar een kraan grotere boten te water kan laten en er is een helling voor kleinere boten.

In de jachthaven kan voor relatief weinig geld een ligplaats worden verkregen. Ook is het mogelijk voor de villa de eigen boot aan een boei in zee te leggen. Dat moet dan net buiten het met gele boeien gemarkeerde zwemgebied.

Het schiereiland dat vanuit de tuin te zien is, is met eigen (gemotoriseerd) vervoer te bereiken via het water. De afstand tot het eiland is ongeveer 3 km. Omdat het alleen bereikbaar is per boot, komen er weinig mensen en is het een paradijs voor de strandjutter.

Op het strand voor La Ràpita zijn in het hoogseizoen waterscooters, waterfietsen, surfplanken en dergelijke te huur. Op ca. 300 meter afstand zijn de meest dichtbij gelegen supermarkten in La Ràpita. Iets verder is er een warme bakker. Verder zijn er natuurlijk vele gezellige restaurantjes. Hoewel de omgeving daar niet echt op ingesteld is, zijn er ook enige discobars.

Villa los pinos - La Ràpita

De wijde omgeving

Ook in de wijde omtrek is er van alles te beleven, zowel naar het noorden, het zuiden, als landinwaarts. Omdat de baai een grote invloed heeft op de watertoevoer, vindt u buiten de baai andere stranden dan in de baai. Stranden buiten de baai zijn doorgaans iets minder rustig, maar prachtig blauw.

Naar het noorden
vindt u vanaf Ampolla een prachtige kust. De stranden Platja de Pixavaques, Platja de Cala Forn en Platja de L’Illot zijn zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

Naar het zuiden vindt u op zo’n 20 km afstand eerst Vinaros. Op donderdag is er hier een grote markt, en daarnaast vindt u hier mooie stranden en veel gezellige eettentjes. De stranden zijn hier over het algemeen wel wat drukker, en de stranden verder naar het zuiden zijn vooral langgerekte kuststroken.
Nog iets verder vindt u het gezellige Peñíscola. Dit is een heel bijzonder historisch stadje met een kasteel dat u kunt bezoeken. U kunt door het kasteel lopen tot bovenop het dak, waar u een prachtig uitzicht heeft over de twee blauwe stranden die zich aan weerszijden van het kasteel bevinden.

Landinwaarts kunt u allereerst La Foradada del Montsià bezoeken. Dit betekent letterlijk “het gat in de berg”, en dit is ook precies wat het is; na een stevige hike van ongeveer een uur vindt u bovenop de berg een gat in de berg waar u doorheen kunt kijken, met een prachtig uitzicht op de baai.

Hiernaast is ook het Stuwmeer van Ulldecona een prachtige plek om te bezoeken. Om dit helderblauwe meer heen vindt u daarnaast prachtige riviertjes waar u langs kunt lopen, zoals Font de Sant Pere.
In de bergen in deze omgeving zijn talloze riviertjes als deze. Google Maps biedt vaak veel beeldmateriaal en informatie over de bereikbaarheid.